ایجکس Ajax چیست و نحوه عملکرد آن به چه صورت است؟

اگر از آن دسته افرادی هستید که علاقه‌مند به فعالیت در حوزه‌ی طراحی و توسعه وب هستید، مطالعه‌ی این مقاله را از دست ندهید. در این جا قصد داریم در رابطه با مفهومی صحبت کنیم که به عنوان تکنولوژی جدیدی در دنیای طراحی وب استفاده می‌شود ajax چیست و کاربردهای بی‌نظیری آن. با ما همراه باشید تا این فناوری را به‌طور کامل خدمت شما عزیزان معرفی کرده و به بررسی کارکرد، مزایا و معایب آن بپردازیم.

دسته‌ها:بلاگ طراحی سایت
  1. آیا می‌دانید فناوری Ajax چیست؟
  2. آیا با نحوه‌ی عملکرد آن آشنایی دارید؟
  3. آیا می‌دانید با استفاده از آن، طراحی صفحات وب چه قدر آسان‌تر است؟

معرفی Ajax ایجکس چیست؟

کلمه‌ی Ajax کوتاه شده‌ی عبارت Asynchronous JavaScript and XML است. این عبارت در واقع به معنای ترکیب xml و جاوا اسکریپ به‌صورت ناهمگام و غیر هم‌زمان است. در واقع در این جا فناوری را داریم که با استفاده از آن دیگر نیازی به بارگذاری مجدد اطلاعات در صفحه نخواهد بود و صفحات بدون بارگذاری، به روزرسانی خواهند شد. پیشنهاد میکنیم در مورد کتابخانه جی کوئری jQuery چیست و چقدر برای ایجکس مهم است را مطالعه کنید.

ایجکس Ajax چیست و کاربرد آن در طراحی وب

اگر کمی به نحوه‌ی عملکرد صفحات وب با دقت نگاه کنید، خواهید دید برای نمایش صفحه جدید یا هر مطلبی در صفحه، لازم است مجدداً بارگذاری صفحات وب انجام شود و پس از آن می‌توانید محتواهای جدید را مشاهده کنید؛ اما فناوری ایجکس به‌گونه‌ای است که بخشی از اطلاعات، بدون نیاز به refresh تمام صفحه، نمایش داده می‌شود. به بیان دیگر بدون نیاز به رفرش شدن صفحه، پردازش داده‌های ارسال شده توسط کاربر به سرور توسط این تکنولوژی انجام شده و کاربر می‌تواند اطلاعات را دریافت کرده و در نهایت در صفحه مورد نظر آن‌ها را مشاهده کند.

آشنایی با کارکرد Ajax ایجکس چیست

اما ممکن است اکنون این سؤال برایتان پیش آمده باشد که دقیقاً نحوه‌ی عملکرد این تکنولوژی به چه صورت است؟ باید بدانید که عملکرد این تکنولوژی به‌طور کلی در چندین مرحله انجام می‌شود. مراحل کارکرد ایجکس عبارت است از:

  • در ابتدای کار با ایجاد شدن یک event کار آغاز می‌شود. (به‌عنوان مثال می‌توان به کلیک کردن بر روی یک لینک یا دکمه اشاره کرد.)
  • در ادامه مرورگر یک شیء از xmlhttprequest، به کمک جاوا اسکریپ ساخته و توسط اینترنت، به سرور ارسال می‌شود.
  • درخواست ارسال شده در سرور دریافت شده و پردازش آن انجام می‌شود و در نهایت نتیجه‌ی آن، به مرورگر برگردانده می‌شود.
  • در پایان کار، به کمک جاوا اسکریپ، پاسخ دریافت شده و نمایش داده می‌شود.

مزایای Ajax را بشناسید

مزایای استفاده از این تکنولوژی جدید در دنیای طراحی و توسعه وب، عبارت است از:

  • بارگیری مجدد صفحه بسیار سریع انجام می‌شود و دیگر نیازی به‌صرف زمان‌های طولانی برای مشاهده اطلاعات جدید نخواهید داشت.
  • کاربر می‌تواند هر چه سریع‌تر به اطلاعات موردنیاز خود دست پیدا کند و در نهایت کارها با سرعت بیشتری انجام می‌شوند.
  • نیازی به بارگذاری مجدد اطلاعات هر صفحه نخواهد بود و از این رو می‌توان گفت که با کاهش بار سرور روبه‌رو خواهید شد.
  • همچنین دانلود نشدن اطلاعات صفحه بر روی سیستم به‌طور مجدد و کاهش بار سرور، در نهایت باعث ذخیره شدن پهنای باند می‌شود.
  • به‌طور کلی استفاده از ایجکس برای کاربرانی که نیاز به پاسخگویی سریع دارند، بسیار کاربردی خواهد بود.

ایجکی ajax و جی کوئری jquery چقدر موفید است.

 

معایب ایجکس را بشناسید

ایجکس در کنار مزایای فوق‌العاده‌ای که دارد، دارای معایبی است که لازم است طراحان وب نسبت به آن‌ها اطلاعات کافی داشته باشند. این معایب عبارت‌اند از:

  • مهم‌ترین و بزرگ‌ترین عیبی که به این تکنولوژی وارد می‌شود، سئو پذیر نبودن آن است و همان‌طور که می‌دانید این مورد می‌تواند، به سایت آسیب‌های بسیار زیادی وارد کند.
  • و این تکنولوژی از جاوا اسکریپ استفاده می‌کند و در نهایت موجب افزایش حجم صفحات وب می‌شود.
  • موتور جستجو به صفحاتی که با Ajax فراخوانی شده‌اند، دسترسی نخواهد داشت.
  • به‌طور کلی باید بگوییم که استفاده از این تکنولوژی، سرعت لود شدن سایت را کاهش می‌دهد.
  • امکان بوک مارک کردن صفحه‌‌ای که توسط ایجکس لود شده باشد، وجود ندارد و اشتراک گذاشتن لینک محتوای آن صفحه نیز امکان‌پذیر نخواهد بود.
  • دقت داشته باشید که امکان پشتیبانی از این فناوری تنها توسط مرورگرهای مدرن امکان‌پذیر است و اگر کاربری جاوا اسکریپ را غیرفعال کرده باشد، استفاده از این فناوری امکان نداشته و در نهایت به نظرتان سایتی ناکارآمد و ناقص خواهید داشت. پیشنهاد میکنیم در مورد  زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت چیه و چه کاربردهایی در وب دارد.

در نهایت باید بگوییم که این تکنولوژی هنوز آن‌طور که باید بالغ نبوده و هنوز روند عملکرد آن نیاز به بهبود دارد؛ بنابراین در صورتی که نیاز به ارتباطات در هر لحظه و سریع ندارید، از این تکنولوژی استفاده نکنید.

کلام آخر
در این مقاله به معرفی Ajax چیست پرداختیم. در ابتدا این فناوری جدید را معرفی کردیم و در ادامه نحوه‌ی عملکرد آن را توضیح دادیم. به‌طور کلی دانستید که با استفاده از این فناوری، امکان دسترسی سریع به اطلاعات جدید هر صفحه وجود دارد.
همچنین در رابطه با مزیت‌ها و معایب این تکنولوژی صحبت کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که این فناوری هنوز آن‌طور که باید کامل نیست و در صورتی که واقعاً به آن نیاز ندارید، از آن استفاده نکنید، زیرا سئو سایت شما را دچار مشکل می‌کند.

برچسب ها:
دیدگاهتان را بنویسید
سوال و نظر خود را در مورد این پست بنویسید.

0 دیدگاه برای پست "ایجکس Ajax چیست و نحوه عملکرد آن به چه صورت است؟" ارسال شده: