پیلار کلاستر pillar cluster و نقش آن در سئو چیست؟

اگر شما هم زمان زیادی را برای کشف کلمات کلیدی می‌گذارید، محتوای دقیق و منظم تولید می‌کنید و در عین حال رعایت می‌کنید که محتوای بلاگ شما کمتر از 1000 کلمه باشد، از عناوین جذاب استفاده می‌کنید و در عین حال از تگ‌های جذاب و بکر استفاده می‌کنید اما باز هم ترافیک وب سایت شما به صورت ارگانیک ثابت است، ممکن است مشکلی در ساختار بلاگ خود داشته باشید. البته شما تنها نیستید. وب سایت هایی مانند Unbounce، Hubspot و Wordstream نیز این مشکل را داشته‌اند.

دسته‌ها:سئو

سوال: آیا دیدگاه Google در مورد SEO تغییر کرده است؟

داشتن محتوای مناسب با کلمات کلیدی که به بهترین شکل انتخاب شده باشند، هنوز هم مهم است. با این وجود محتوای بسیار زیادی در دنیای اینترنت پیدا می‌شود و اینجاست که Google می‌خواهد مطمئن شود که شما مرجعی برای ارائه اطلاعات هستید. بهترین روش برای این که نشان دهید قدرت دست شماست آن است که از ساختار پیلار و کلاستر استفاده کنید. در ادامه با شما همراه هستیم تا بیشتر در خصوص صفحات Pillar و Cluster در سایت هگزلا با شما صحبت داشته باشیم.

استراتژی محتوا و سازماندهی محتوا؛ پیلار کلاستر Pillar & Cluster چیست؟

 

پیلار و کلاستر محتوا خوشه‌ای چیست؟

پیلار در واقع به عنوان یک صفحه ستونی شناخته می‌شود که یک صفحه وب را شامل شده و نمایی کلی را در مورد یک موضوع به شما ارائه می‌دهد. کلاستر نیز به عنوان موضوعی مجموعه‌ای شناخته می‌شود که مقالات مرتبط و صفحات وب سایت شما را حول محور یک موضوع متمرکز می‌کند.

صفحه پیلار به کلاستر موضوعی شما پیوند می‌شود و در نتیجه تجربه محتوایی به هم پیوسته‌ای ایجاد می‌شود که ارزش فوق العاده را ایجاد می‌کند. در عین حال، Google نیز شما را به عنوان یک مرجع خواهد شناخت و از این روی پیلار و کلاستر به عنوان یک موضوع بسیار مهم در زمینه سئو تبدیل شده است. در این راهنما با شما همراه هستیم تا در خصوص ایجاد صفحات پیلار و کلاستر موضوعی با شما صحبت داشته باشیم.

 

رویکردی جدید در استراتژی سئو

بگذارید این بخش را با یک سوال شروع کنیم. چرا محتوای معمولی و سئو بر اساس کلمات کلیدی دیگر کارایی چندانی ندارد؟ تا پیش از سال 2015 کلمات کلیدی به عنوان پادشاه سئو شناخته می‌شدند. این در حالی است که جستجوها در دنیای امروز خاص تر و زمینه‌ای تر شده‌اند. اکثریت قریب به اتفاق کسانی که در Google جستجو می‌کنند، عبارت های طولانی تری را جستجو می‌کنند.

در واقع بر اساس گزارشی که از سوی Ahref ارائه شده است، 64 درصد از مجموع جستجوهای انجام شده در گوگل، شامل بیشتر از چهار کلمه می‌باشند. گوگل این استدلال را دارد که اگر افراد به دنبال یافتن اطلاعات دقیقی هستند، پس بهتر است که صفحات نتایج موتور جستجو نیز به جزئیات اهمیت بسیار زیادی دهد.

رویکردی بینظیر در استراتژی محتوا پیلار و کلاستر

علاوه بر این برخی از جستجوگران گوگل حتی یک کلمه کلیدی در جستجوی خود استفاده نمی‌کنند. در واقع این مسئله را می‌توان به دلیل استفاده از سیری و الکسا در جستجو دانست. در سال‌های گذشته، گوگل چندین بار الگوریتم‌های خود را به روز کرده است. موتورهای جستجوی امروزی آنقدر هوشمند هستند که می‌دانند که شما دقیقا دنبال چه نتایجی هستید.

با در کنار هم قرار دادن این دو عامل، می‌توانیم به این نتیجه برسیم که تمایل کسانی که امروز از موتورهای جستجو استفاده می‌کنند، آن است که جستجوی دقیق تری انجام دهند و سوالاتی از موتور جستجو می‌پرسند که شاید در آن حتی یک کلمه کلیدی هم وجود نداشته باشد. با این وجود می‌توانیم به این نتیجه برسیم که تولید محتوا و استراتژی بر اساس کلمات کلیدی در دنیای امروز دیگر آن قدر ها پاسخگوی نیاز سایت ها نخواهد بود.

 

مزایای سازماندهی محتوا با استفاده از ساختار پیلار و کلاستر

گوگل دوست دارد که دقیق‌ترین محتوا را به کاربران خود ارائه دهد. بر این اساس می‌توان به این نتیجه رسید که موتور جستجوی Google علاقمند است که وب سایت‌هایی را به کاربران خود در صفحه اول معرفی کند که بر اساس موضوع سازماندهی شده باشند، نه بر اساس کلمات کلیدی. این موضوعی است که در ادامه بیشتر در خصوص آن با شما صحبت خواهیم داشت.

یک موضوع در واقع مانند یک مفهوم شناخته می‌شود و خود شامل موضوعات جنبی و فرعی بسیار زیادی می‌شود. این در حالی است که یک کلمه کلیدی بخشی از یک مفهوم را نشان می‌دهد. بیایید یک فروشگاه مواد غذایی را تصور کنیم. در این فروشگاه مواد غذایی در راهروهایی به صورت گروه بندی به مشتریان ارائه می‌شود.

برای مثال یک راهرو مرتبط با محصولات لبنی وجود دارد، یک راهرو محصولات پروتئینی و غیره. پس زمانی که مثلا شما نیاز به خرید ماهی دارید، باید به قسمت محصولات پروتئینی وارد شوید چرا که ماهی به عنوان یک بخش فرعی از یک موضوع اصلی به نام پروتئینی می‌باشد.

حال بیایید مثال بالا را به یک وب سایت تعمیم دهیم. به طور مشابه می‌توانیم از این روش برای دسته بندی کلمات کلیدی استفاده داشته باشیم. این کار باعث می‌شود که یک موضوع یا مفهوم اصلی را در نظر بگیریم و سپس با استفاده از ساختار پیلار و کلاستر، محتوای فرعی مرتبط را به عنوان زیر مجموعه‌ای از یک محتوای اصلی در نظر داشته باشیم. در واقع زمانی که ما موضوعات را به صورت ترکیب معرفی می‌کنیم، کلمات کلیدی به صورت منظم در آمده و همین امر باعث می‌شود که استراتژی سئو شما بهبود بسیار زیادی پیدا کند.

سازماندهی محتوا با رویکرد پیلار و کلاستر باعث می شود که سازماندهی محتوای شما در دسته های موضوعی به خوبی انجام شود. همچنین مرتبط با موضوع بوده و توسط لینک ها به یکدیگر مرتبط خواهند شد.

محتواهای در هم برهم سایت را با تکنیک پیلار و کلاستر سازماندکی کنید.

این رویکرد می‌تواند مزایای بسیار زیادی را به همراه داشته باشد که در ادامه آن‌ها را بیان خواهیم کرد:

  • بهبود رتبه بندی سئو: زمانی که یک صفحه در کلاستر موضوعی شما بتواند از خود عملکرد خوبی را نشان دهد، رتبه بندی سایر صفحات در کلاستر موضوعی شما نیز بهبود پیدا می‌کند. نکته قابل توجه آن است که Hubspot Pillar Cluster برای اولین بار از این استراتژی استفاده کرد و با توجه به همبستگی بسیار بالا، موتورهای جستجو، پیوندهای داخلی گروه بندی یا کلاستر را در صفحات پیلار مشاهده کردند.
  • تجربه کاربری بهتر: استفاده از پیلار و کلاستر باعث می‌شود که بازدیدکنندگان از سایت شما بتوانند به اطلاعات دقیق و تخصصی در مورد هر موضوع دسترسی پیدا کنند. این کار بدون دریافت اطلاعات انجام می‌شود و از دید کاربر بسیار خوشایند است.
  • اعتماد و اعتبار ایجاد کنید: با ارائه اطلاعات به صورت جامع در مورد کل دسته موضوع، بازدیدکنندگان می‌توانند به یک منبع قابل اعتماد دسترسی داشته باشند و همین امر باعث می‌شود که اعتبار شما از دید مخاطب بیشتر شود.
  • به تیم پشتیبانی و فروش کمک کنید: با استفاده از پیلار و کلاستر شما می‌توانید بازدیدکنندگان را جذب کنید و همین امر به تیم پشتیبانی و فروش کمک می‌کند تا بدانند مخاطبین شما بیشتر در مورد چه موضوعاتی مشکل دارند و یا قصد دارند که از خدمات شما استفاده داشته باشند.

 

با محتوای تاپیک کلاستر Topic Cluster بیشتر آشنا شوید؟

کلاستر Cluster موضوعی را می‌توان مجموعه‌ای از مقالاتی دانست که به یکدیگر مرتبط بوده و صفحات پیلار سایت شما را حول محور یک موضوع متمرکز می‌کنند. با ایجاد کلاستر موضوعی شما قادر خواهید بود که در مورد یک موضوع عمیق اطلاعات بسیار خوبی را ارائه دهید. در عین حال معماری بسیار کارآمدی خواهید داشت و همین فرآیند باعث می‌شود که شما بتوانید در موتورهای جستجو فعالیت بسیار خوبی را داشته باشید.

بر خلاف یک فروشگاه مواد غذایی که قبلا مثال آن را برای شما بیان کردیم، وب سایت ما راهرو ندارد. از این روی باید برای تشخیص کلاستر موضوعی از روش متفاوتی استفاده کنید. اینجاست که پیلار وارد ساختار سایت شما می‌شود. یک کلاستر موضوعی حول یک ستون مرکزی شناخته می‌شود و به مقالاتی تخصصی تر پیوند داده می‌شود.

گوگل از پیوندهایی استفاده می‌کند که میان صفحه ستون و محتوای کلاستر شما برای گروه بندی مقالات جداگانه در یک موضوع استفاده می‌شود. این ساختار خاص به موتورهای جستجو می‌گوید که وب سایت شما به صورت کاملا گسترده در حال پوشش اطلاعات است. الگورتیم های گوگل مانند RankBrain می‌توانند تشخیص دهند که سایت شما به عنوان یک مرجع در حال فعالیت می‌باشد.

 

پیلار Pillar چیست؟

صفحه پیلار Pillar در یک وب سایت به عنوان یک صفح نمایش داده می‌شود که نمایی کلی را در مورد یک موضوع خاص ارائه می‌دهد. یک صفحه گیلار می‌تواند تمامی جنبه های یک موضوع را به طور کامل پوشش دهد. این در حالی است که جزئیات بیشتر به مقالات جداگانه در وب سایت پیوند زده می‌شوند.

صفحات پیلار پیج باید هم گسترده و هم جامع باشند. در واقع باید تمامی نیازهای کاربر را شامل شوند تا مخاطب بتواند با لمس هر یک از سوالات، به جوابی دقیق دست پیدا کند. در واقع می‌توان گفت که یک راهنمای کامل در مورد موضوعی را شامل شود و شما باید اطلاعات را به صورت کامل ارائه کنید.

 

چطور باید از پیلار و کلاستر استفاده کنیم؟

به طور کلی می‌توان گفت که سازماندهی محتوا بر اساس پیلار و کلاستر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می‌باشد. برای اتخاذ رویکرد موضوع محور به محتوا، باید مراحل زیر را پیش بگیرید:

در ابتدا باید یک کلاستر موضوعی خود را شناسایی کرده و آن را ترسیم کنید. سپس می‌توانید یک صفحه پیلار ایجاد کرده و کلاستر موضوعی را به آن اضافه کرده و آن را تبلیغ کنید. در نظر داشته باشید که این فرآیند می‌تواند کمی پیچیده باشد. در واقع شما باید در مورد شخصیت و نوع برخورد مخاطب با هر موضوع تحقیق کرده و کلمات کلیدی را به دست بیاورید.

در قدم بعدی می‌توانید نقشه برداری محتوا و نوشتن محتوا را انجام دهید. بررسی کیفی محتوا و ایجاد لینک های داخلی نیز مورد نیاز است. در صورتی که می‌خواهید ساختار سازمان یافته پیلار و کلاستر را به سایت خود اضافه کنید، مراحل بیان شده می‌تواند برای شما مفید واقع شود. با این حال در صورتی که چالشی در این خصوص دارید و یا نیاز دارید با یک متخصص سئو در ارتباط باشید، بهتر است کل ساختار پیلار و کلاستر را به یک تیم متخصص در زمینه سئو و تولید محتوا بسپارید.

استفاده درست از pillar cluster پیلار و کلاستر چیست؟

 

چطور باید کلاستر Cluster را شناسایی کنیم؟

رای استفاده از ساختار پیلار و کلاستر، باید در ابتدا رویکری را انتخاب کنیم که کلاستر موضوعی حول محور آن در حال فعالیت می‌باشد. موضوعات خود را باید تعریف کنید. برای این فرآیند باید 4 مرحله‌ای که در ادامه بیان می‌شود را پشت سر بگذارید:

  1. شخصیت شناسی خریدارهای قبلی خود را انجام دهید. در مورد مخاطبین خود تحقیق کرده و به کشف مشکلات کلیدی که در مورد موضوع شما وجود دارد بپردازید.
  2. با تحقیق در مورد کلمات کلیدی، کلاسترهای موضوعی را می توانید برای اولین بار ترسیم کنید.
  3. محتوای موجود در وب سایت خود را بر اساس کلاستر موضوعی دسته بندی کنید.
  4. فرصت های مربوط به محتوای خوشه ای را شناسایی کنید.

برای کمک به تشریح این فرآیند می‌توانید از نرم افزارهایی که در این راستا وجود دارند استفاده کنید. مانند تصاویری که قرار داده‌ایم، از دایره و خط برای ایجاد کلاستر موضوعی خود استفاده کنید. این کار باعث می‌شود تا کار شما بسیار ساده تر شده و در نهایت بتوانید عملکرد بسیار خوبی را داشته باشید.

 

چطور باید صفحات پیلار یا محتوای ستونی ایجاد کنیم؟

به طور کلی می‌توان گفت که پیش از هر کار باید نقشه استراتژی کلاستر موضوعی خود را باید تهیه کنید. پس از آن باید به مهم‌ترین بخش کار بپردازید، طراحی صفحات پیلار. در واقع می‌توان گفت که صفحات ستونی در یک صفحه وب به صورت نمای کلی و جامع برای موضوع به شمار می‌روند و می‌توانید از آن به عنوان یک نقطه ورود به مقالات تخصصی تر فکر کنید.

در نظر داشته باشید که صفحه پیلار شما می‌تواند یک صفحه راهنمای الف تا ی برای موضوعات پیوندی شما به شمار رود. با وجود تمامی این مسائل شما به سادگی خواهید توانست پیلار و کلاستر را در وب سایت خود پیاده سازی کنید.

در نهایت باید عنوان کرد که بهتر است طراحی صفحات پیلار کلاستر را به یک تیم متخصص و با تجربه بسپارید که در مورد موضوع، اطلاعات لازم و کافی را داشته باشند.

برچسب ها:
دیدگاهتان را بنویسید
سوال و نظر خود را در مورد این پست بنویسید.

0 دیدگاه برای پست "پیلار کلاستر pillar cluster و نقش آن در سئو چیست؟" ارسال شده: